sâmbătă, 18 septembrie 2010

Politici europene în domeniul pensiilor - o abordare demografică

"Avem de ales între pensionari mai săraci, contribuţii mai mari pentru pensie sau mai mulţi oameni care lucrează mai mult şi mai mult timp" declara Laszlo Andor, Comisar UE pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune cu ocazia lansării oficiale, în data de 7 iulie a.c., a dezbaterii publice privind modul în care Uniunea Europeană va putea asigura, în viitor, "pensii adecvate, viabile şi sigure" (http://ec.europa.eu/romania/news/)

Consultarea se va încheia la 15 noiembrie a.c. şi oricine este interesat îşi poate exprima opţiunea la http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=pensions. Avem, aşadar, la dispoziţie patru luni pentru ca opinia fiecăruia dintre noi să fie cunoscută.

Problema pensiilor este una dintre cele mai serioase probleme nu numai la nivel european ci chiar global; România, ţară membră a UE, nu face excepţie ba, mai mult, are o serie de particularităţi extrem de bine definite, cel puţin din punct de vedere demografic atunci când vine vorba despre pensii, după cum spune dl.prof.dr Prof.dr.Vasile Gheţău, Directorul Centrului de Cercetări Demografice "Vladimir Trebici" al Academiei Române, invitatul ediţiei de astăzi.
Fişierul audio, imediat mai jos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu