luni, 4 octombrie 2010

Politici europene în domeniul protecţiei vârstnicilor

1 octombrie - Ziua Internaţională a Vârstnicului

20 octombrie - Ziua Internaţională a Demnităţii

2 - 5 septembrie 2010 - "Dignity for the Frail Old", Bergen, Norvegia


http://www.dignityold.com/
 Trei abordări diferite ale aceleiasi probleme: cea a vârstnicului. Într-o lume care îmbătrâneşte.
Statisticile spun ca acum, în lume, există 600 de milioane de persoane cu vârsta de 60 de ani şi peste; în 2050, numărul acestora va ajunge la 2 miliarde.

Invitate

Marinela van den Heuvel-Olăroiu, doctor în medicină,  locuieşte şi profesează în Olanda unde este medic geriatru, specializat în geriatrie pentru azilele de bătrâni (sau nursing home physician, o specialitate medicală unică în lume şi numai în sistemul medical olandez).



Conferinţa "Dignity for the Frail Old", Bergen, Norvegia
2-5 septembrie 2010

Marinela van den Heuvel-Olăroiu, a doua din dreapta
Conferinţa "Dignity for the Frail Old", Bergen, Norvegia
2-5 septembrie 2010

A fost mai bine de 20 ani medic de familie în România. Domeniile de interes sunt geriatria şi îngrijirile paliative, este foarte activă pe internet unde întreţine un blog şi este redactorul unei reviste de paliaţie on-line în limba română şi engleză.
A publicat câteva cărţi şi numerose articole ştiinţifice şi de opinie în diferite reviste medicale din ţară şi străinătate, de mai mulţi ani are în "Viaţa Medicală" rubrica Jurnalul unui medic cosmopolit.
A luat parte, de-a lungul anilor, în mai multe proiecte internaţionale, în România a efectuat 2 proiecte de îngrijiri paliative, unul dintre ultimele fiind organizarea, împreună cu un grup de lucru internaţional, a  conferinţei cu tema "Demnitatea la bătrânii fragili", ce a avut loc la începutut lunii septembrie în Bergen, Norvegia.


http://www.dignityold.com/

Sorina Maria Aurelian este rezident geriatrie-gerontologie la Institutul Naţional de Geriatrie şi Gerontologie "Ana Aslan" din Bucureşti.


Cu dr. Marinela Olăroiu şi dr. Wim J.A. van den Heuvel, Bergen, Norvegia, septembrie 2010


De curand a înfiinţat Asociaţia Tinerilor Medici Geriatri www.tinerigeriatri.ro care, împreună cu Societatea Română de Geriatrie şi Gerontologie a organizat campania de informare a populaţiei  cu tema "Vârstnicii au nevoie de sprijin. Să-i respectăm, ajutându-i" cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstinicului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu